L’Ajuntament crea la Plataforma de Suport al Talent de Vila-real per a promocionar als joves emprenedors de la ciutat

LOGOSAYTOJUNTS

 L’eina, concebuda en col·laboració amb els participants del programa Vilabeca, es donarà a conèixer en la I Jornada Vilaemprèn que se celebrarà el pròxim 21 de gener en un certamen en el qual participaran més de 50 empreses i entitats

Vila-real, 18 de gener de 2014.  La I Jornada Vilaemprèn que se celebrarà en la Biblioteca Universitària del Coneixement de Vila-real dimarts que ve 21 de gener presentarà la Plataforma de Suport al Talent de Vila-real. Una eina creada per l’Ajuntament de Vila-real en col·laboració amb els participants del programa municipal Vilabeca que “naix amb la il·lusió d’ajudar a tots els joves professionals que pretén mostrar i demostrar als diferents agents claus de dins i fora de la ciutat, la seua professionalitat, la seua experiència i els coneixements adquirits al llarg de tots els seus anys d’estudi”, segons ha avançat el regidor d’Innovació, Xus Sempere.

D’aquesta forma, la Plataforma de Suport al Talent de Vila-real, que es materialitzarà en una pàgina web, pretén convertir-se en un lloc de referència per a entitats i empreses a l’hora de cercar professionals de les diferents branques acadèmiques, capaços de desenvolupar treballs, projectes i estudis diversos i “així poder donar eixida a tot aquest talent adquirit que és tan important aprofitar i no deixar perdre” segons indica l’edil qui detalla que, la plataforma, comptarà amb una base de dades amb els perfils dels candidats i els projectes dels joves que han participat en els diferents departaments municipals que servirà per a oferir els seus serveis, establir contacte i, en definitiva, “una oportunitat per a vendre’s”. “Després de mesos de treballs, hem comprovat que tots aquests joves són capaços de realitzar treballs de qualsevol envergadura, especialitat o complexitat i, d’ací la necessitat d’ajudar-los per a donar a conèixer al gran públic la seua creativitat i ganes de treballar”, indica Sempere.

A més de ser un “portal de llançament de les idees dels participants de Vilabeca ”, la I Jornada Vilaemprèn també servirà per a orientar als joves a iniciar un negoci, promoure l’autoocupació i fomentar la capacitat de generar idees empresarials. Per a això, el certamen, que reunirà a més de 50 empreses i entitats de diferents modalitats, comptarà amb 12 tallers i ponències de empresaris com són Héctor Molina d’Elements, Marta Lluna de Nuvart, Meritxell
Molina d’Aantea, Edu Ripollés de l’Antic i Pà Negre Gastrobar que explicaran als assistents el seu projecte i els passos que van seguir per a posar en marxa les seues iniciatives. També hi haurà un estand d’assessoria com el CEEI Castelló o l’IVAJ de la Generalitat Valenciana, la Cambra de Comerç de Castelló, Àgora Jurídic&econòmic, Evacomunica, Mafre o la Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de la UJI.

La jornada incorporarà un concurs en el qual, els joves que ho desitgen, podran participar presentant el seu projecte en tres minuts optant a tres dels premis Vilaemprèn en els quals es valoraran les seues idees, la creativitat així com la forma de vendre el seu projecte. Els premis seran econòmics i es faran efectius comprant en els comerços de Vila-real.

L’acte també comptarà amb la clausura del programa Vilabeca 2013 i amb el lliurament de diplomes als 42 beneficiaris d’aquesta edició.

Tota la informació de la I Jornada Vilaemprèn es podrà descarregar en la web www.jornadavilaempren.com, o en les diferents xarxes socials Twitter, Facebook o Instagram.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s