Viunatura

viunatura color (Oficial)

Viunatura és una cooperativa de turisme actiu i esports d’aventura formada per un grup de professionals amants del medi natural i els esports de muntanya, que el seu principal objectiu és oferir a les persones una millor qualitat de vida a través de l’esport i la naturalesa.

Situats estratègicament en el cor de la comarca de l’Alacalatén, oferim activitats per tota la província de Castelló. A través de les quals, podran descobrir els meravellosos paratges que amaguen les més de 30.000 ha. protegides del Parc Natural de la Serra d’Espadà, la singular orografia que el riu Millars a esculpit en la comarca de l’Alt Millars, les valls i barrancs de la comarca de l’Alcalatén, o el gran patrimoni històric i natural de la comarca del Maestrat, comarca dominada per la omnipresencia del “Gegant de Pedra”, el Penyagolosa i el seu idíl·lic parc natural.

– Quan es va fundar l’empresa?

Constituïm la cooperativa a l’abril de 2012 i obrim al públic al juny del mateix any.

– Com va començar el projecte?

El nostre projecte va començar, per un acte de fe, fe en la nostra idea i fe en nosaltres mateixos. El pacte Ceràmic ens va ajudar amb l’assessoria inicial, i el model cooperatiu juntament amb la nostra motivació va fer la resta.

– En què consisteix la seua activitat?

La nostra oferta d’activitats és d’allò més completa, realitzem; caiac, barranquisme, espeleologia, escalada, via ferrada, senderisme, btt, tir amb arc, tirolines, orientació i multiaventura. També disposem d’un rocòdrom mòbil amb tirolina, de manera que també acostem l’aventura a les localitats que aposten per aquest esport com una alternativa lúdic-recreativa.
Viunatura, compta amb diferents programes, dels quals destaquem, els programes per a escolars i els programes per a empreses. Dissenyem programes a mesura. I ens distingim per la nostra variada línia de formació, per a aquells usuaris que una vegada iniciats en els esports de muntanya, volen aconseguir la suficient autonomia per a practicar-los per si sols. Tot açò de la mà dels nostres tècnics esportius, especialitzats en les diferents modalitats esportives.

– Quants membres la componen?

Actualment està composta per dos socis treballadors a temps complet i un associat.

– Quins són els objectius, a nivell professional, que us heu marcat en el vostre negoci?

Sempre diem que l’aventura més gran de Viunatura és consolidar l’interior de Castelló com una destinació de turisme actiu/ turisme de naturalesa. El nostre objectiu a nivell professional, és ser l’empresa referent quant a turisme actiu i esports d’aventura dins de la província.

– Què opineu sobre les iniciatives per a emprenedors?

És súper important que apareguen aquestes iniciatives, ara que sembla que és molt difícil trobar treball és quan hem de creure i crear el nostre propi projecte empresarial. Sempre és difícil, però avui ho és tot i si treballes per a tu en el teu projecte, tots els dies creixes i cada moment val la pena. Per açò participem en jornades com Vilaemprèn, per a transmetre la nostra passió en el que fem i ensenyar com vam convertir el que abans era el nostre hobby, en la nostra actual professió.

– La innovació juga un paper important en el vostre negoci?

Sempre, avui dia el mercat avança molt de pressa i el turisme actiu no és una excepció. Cal estudiar sempre noves tendències i reinventar-se constantment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s