El sector de la innovació i l’emprenedoria es dóna cita a la III Jornada Vilaemprén amb 35 empreses i els projectes de Vilabeca

El sector de la innovació i l’emprenedoria es dóna cita a la III Jornada Vilaemprén amb 35 empreses i els projectes de Vilabeca

dijous, 18 de febrer de 2016

Presentació de la III Jornada Vilaemprén

L’alcalde i responsable de l’àrea d’Innovació, José Benlloch, ha presentat la III Jornada Vilaemprén, que reunirà el pròxim 24 de febrer en la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) a 35 joves empreses de Vila-real i la comarca -10 més que en 2015- i als cinc projectes dels beneficiaris de Vilabeca Emprén, amb l’objectiu de donar a conéixer els seus projectes i iniciatives de negoci. La jornada, gratuïta i oberta a tots, “ajudarà a posar en contacte a professionals i empreses nascudes en la societat civil de Vila-real entre elles i amb el mateix Ajuntament i demostrarà que amb esforç es pot aconseguir l’èxit”, assenyala Benlloch.

La Jornada Vilaemprén servirà també com a cloenda dels programes Vilabeca, amb la presentació de projectes i el lliurament de diplomes als participants. “La intenció és seguir mantenint i potenciant aquesta iniciativa, en la qual la innovació és la principal protagonista, que serveix per a generar economia i oportunitats de futur, al mateix temps que s’evita la fuga de talent local”, apunta el primer edil.

Les entitats col·laboradores en aquesta sessió, que comptarà amb xarrades, tallers i sessions d’informació, orientació i assessorament dins d’un complet programa d’activitats, són Globalis, CEEI, Cambra de Comerç, Efecte Vila-real, Ucovi, Lanzadera i Axa Seguros, al costat dels quals se situaran empreses de sectors com la innovació, la comunicació, les noves tecnologies, l’esport, la salut, l’oci o l’agricultura, així com els integrants del programa Vilabeca “perquè puguen mostrar el seu talent”.

En aquest sentit, l’alcalde ha repassat les principals xifres d’aquest projecte “d’èxit”, en el qual s’han invertit 400.000 euros des de 2012 i pel qual ja han passat 134 joves en quatre anys. D’ells, 24 es corresponen amb els participants de l’edició actual desglossats en el subprograma Vilabeca Experiència (amb 17 usuaris), “destinat als qui necessiten posar en pràctica els seus coneixements en una primera ocupació que els al món laboral” i l’apartat Vilabeca Emprén (amb set joves), que compten amb una experiència prèvia i als qui es forma i encamina a la creació d’un negoci. “En aquesta edició”, agrega Benlloch, “han donat com a fruits cinc projectes molt interessants”. “Les dades són molt positives, ja que l’índex d’ocupabilitat dels participants en Vilabeca Experiència és del 60% i en el cas de Vilabeca Emprén és del 70%”, apunta Benlloch. “Són bones xifres que hem de lluitar per augmentar, però que demostren que val la pena sembrar i invertir en els joves de la ciutat”, agrega.

Entre les novetats d’aquesta tercera edició de la Jornada Vilaemprén, destaca la presentació de projectes per a millorar la ciutat dels participants de Vilabeca Experiència davant un jurat, que premiarà al millor amb una pròrroga de sis mesos del contracte per a posar-los en marxa. “Es tracta de fomentar la creativitat i l’emprenedoria, orientar els joves a iniciar un negoci i estimular la seua capacitat de generar idees empresarials innovadores, perquè impulsen els seus propis projectes”, assegura Benlloch, qui destaca “el talent de la nostra gent, que és capaç de traure avant projectes per a seguir fent d’aquesta una ciutat més gran”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s